Wonen in regio Westerwolde

Ter Apel

Ter Apel is een gewilde woonplaats in de gemeente Westerwolde, in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen. Groningers spreken de plaatsnaam ook wel uit als Troapel.

Het dorp is gebouwd bij het 13e-eeuwse klooster Ter Apel en ligt op een kruispunt van diverse kanalen. Er wonen 8.875 inwoners (2019), een getal dat de afgelopen jaren een lichte groei liet zien.

Ter Apelkanaal

Ter Apelkanaal, of zoals Groningers het plachten uit te spreken, Troapelknoal, is een aantrekkelijke woonplaats geleden aan het gelijknamige kanaal. Het dorp verbindt Musselkanaal met Ter Apel.
Als echt veenkoloniaal dorp heeft het een lintbebouwing aan weerszijden van het kanaal.

Musselkanaal

Wonen in Musselkanaal laat zich omschrijven met trefwoorden als: ruim, aantrekkelijk en toch zeer goed voorzien van alle gemakken. Musselkanaal is gelegen tussen Stadskanaal en Ter Apel en telt ruim 7.000 inwoners.

Sellingen

Sellingen, of Zèlng op z’n Gronings, is een populaire trekpleister in de gemeente Westerwolde. Dit oude esdorp in Oost-Groningen heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en ligt aan de meanderende Ruiten Aa.

Emmen

Emmen hoort bij de vier grote steden van Noord-Nederland. Een sprankelende en dynamische stad die de afgelopen jaren een complete stadsvernieuwing heeft ondergaan.

Het kloppend hart van Zuid-Oost Drente is echter niet alleen een stad: Emmen wordt omringd door natuur. Van de geliefde Rietplassen tot de Emmerdennen, de stad wordt ingesloten door groen.

Exloo

Het karakteristieke esdorp Exloo is een toeristische trekpleister in de regio. En dat is niet zomaar! Exloo ligt verscholen tussen essen, bossen, heide en veen. Een veelvoud aan landschappen dus, en dat begint eigenlijk al zodra je de voordeur uitstapt.

Tel daarbij de gezellige horeca, de vriendelijke glimlach in de Coop-supermarkt en andere voorzieningen op, en je snapt waarom Exloo de laatste jaren steeds aan populariteit wint.

Nieuw-Buinen

Wonen in Nieuw-Buinen laat zich omschrijven met trefwoorden als: ruim, aantrekkelijk en vrij. Nieuw-Buinen is de aantrekkelijke Drentse tegenhanger van Stadskanaal: nét over de provinciegrens geniet je van alle voordelen van de grote buurplaats, zonder deel te hoeven nemen aan het stadsleven.

Borger

Het gezellige dorp Borger oefent een grote aantrekkingskracht uit op toeristen en bezoekers uit de regio. En geef ze eens ongelijk! Nederlands grootste hunebed bevindt zich Borger, tezamen met het Hunebedcentrum. Daarnaast kenmerkt Borger zich door een aantrekkelijk aanbod van winkels, horeca en een spetterend cultuurpodium.