Waarom wil je een huis kopen in Ter Apelkanaal?

Ter Apelkanaal, of zoals Groningers het plachten uit te spreken, Troapelknoal, is een aantrekkelijke woonplaats geleden aan het gelijknamige kanaal. Het dorp verbindt Musselkanaal met Ter Apel.
Als echt veenkoloniaal dorp heeft het een lintbebouwing aan weerszijden van het kanaal.

Voorzieningen in Ter Apelkanaal

Als woonplaats is Ter Apelkanaal bijzonder aantrekkelijk: omdat het aan zowel Musselkanaal als Ter Apel grenst, kun je van voorzieningen in beide plaatsen optimaal gebruik maken! Beide kernen voorzien in een uitgebreid winkelaanbod: of het nu gaat om praktische aankopen bij de HEMA, verrassende modezaken of dagelijkse boodschappen bij één van de vele supermarkten: Ter Apel of Musselkanaal heeft het allemaal.

Ook voor een lekker hapje eten of een drankje rond borreltijd kun je goed in Ter Apel en Musselkanaal terecht. Maar vlak het aanbod in TerApelkanaal zelf zeker niet uit: Restaurant de Palm verwelkomt je graag!

Actieve sportverenigingen en een brede keuze aan basisscholen in Ter Apel en Musselkanaal maken Ter Apelkanaal een perfect vestigingsplaats voor opgroeiende gezinnen. En hadden we het al over die geweldige achtertuinen gehad?

Vervoer van en naar Ter Apelkanaal

Openbaar vervoer
In de eerste decennia van de twintigste eeuw was Ter Apel aangesloten op diverse spoorwegen. Zelfs vandaag de dag zijn de aardebanen nog terug te vinden in de omliggende bossen. Tegenwoordig profiteer je van de uitstekende connecties van Ter Apel en Musselkanaal met het openbaar vervoer, met de bussen van Qbuzz sta je in mum van tijd in Vlagtwedde, Emmen of Stadskanaal.

Met de auto van en naar Emmen
Ook met de auto ben je vlot op weg met aansluitingen op de N366, N364 en N391. Hadden we al gezegd dat je binnen enkele minuten over de Duitse A31 vliegt?

Gratis parkeren in Emmen
Bij de diverse ondernemingen in Ter Apelkanaal is het uiteraard gratis parkeren. Ook bezoek hoeft zich nergens zorgen over te maken. De meeste woningen hebben een royale oprit, maar ook voor de deur kun je in Ter Apelkanaal probleemloos de auto parkeren.

Natuur in Ter Apelkanaal

Gelegen tussen de akkers is nagenoeg elk uitzicht in Ter Apelkanaal groen! Toch loont het soms ook om een paar stappen buiten de dorpsgrenzen te zetten. Het bos achter het Ter Apelse klooster staat bekend om haar schoonheid en is dé plek voor een ontspannen en inspirerende wandeling.

Over het Ruiten Aa-kanaal is een kabelbaan gespannen: een gratis ritje in de gondel is een leuke onderbreking tijdens een gezinswandeling.

Woningen in Ter Apelkanaal

Zo éénduidig als de plattegrond van Ter Apelkanaal is, zo gevarieerd is het woningaanbod in Ter Apelkanaal: in alle prijsklassen vind je een representatief en sterk aanbod. Zoek jij een aantrekkelijke starterswoning of juist een grote kavel en woning om je opgroeiende gezin in te huisvesten? Zonder twijfel staat er in Ter Apelkanaal een huis dat goed aansluit bij jouw woon- en leefsituatie.

Huizenzoeker

Het aanbod varieert regelmatig. Je kunt automatisch een mailtje ontvangen zodra er een nieuw huis in Ter Apelkanaal te koop komt. Het enige dat je hoeft te doen is je e-mail adres opgeven. Uiteraard kun je je op ieder moment uitschrijven.

Persoonlijk contact