Waarom wil je een huis kopen in Sellingen?

Sellingen, of Zèlng op z’n Gronings, is een populaire trekpleister in de gemeente Westerwolde. Dit oude esdorp in Oost-Groningen heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en ligt aan de meanderende Ruiten Aa.

Voorzieningen in Sellingen

Als inwoner geniet je in Sellingen van uitermate aantrekkelijk horeca-aanbod. In de zomer is Gon’s Theetoentje een bezoekje waard. Naast de heerlijke thee- en koffiespecialiteiten zijn er elke dag weer verse ‘baksels’ in de aanbieding.

Ook voor de dagelijkse boodschappen en versgebakken brood kun je in Sellingen terecht. Wil je iets uitgebreider winkelen? Het centrum van Ter Apel bereik je in een goede 10 minuten per auto.

Sportievelingen trekken hun baantjes in het openluchtbad of ietsje verderop bij de Beetser Koele, een zandafgraving met zacht strand en heerlijk helder water. In teamverband sporten kan bij de lokale voetbalvereniging of volleybalvereniging.

Ouders van schoolgaande kinderen hebben de keuze uit de openbare en christelijke basisschool, die gevestigd zijn in hetzelfde gebouw.

Vervoer van en naar Sellingen

Openbaar vervoer
Een regelmatig tijdende busverbinding verbindt Sellingen met plaatsen in de wijde regio. Lijn 42 rijd van Vlagtwedde via Bourtange naar Sellingen. Vanaf Sellingen rijdt dezelfde lijn via Ter Apel door naar Emmen.

Met de auto van en naar Sellingen
Vanuit Sellingen rijd je direct op de N976 in zo’n 10 minuten naar Ter Apel of Vlagtwedde. In vijf minuten bereik je de Duitse grens, enkele minuten later kun je het tempo verhogen op de Duitse A31.

Gratis parkeren in Sellingen
Zo ruim als het landschap is, zo ruim zijn ook de parkeermogelijkheden. Waar je ook komt in en om Sellingen, je kunt je auto overal – en zonder gedoe – kwijt. De supermarkt, de bakker, de huisarts, allemaal zijn ze ruim voorzien van parkeerplekken. Gratis, zonder parkeerschijf.

Natuur in Sellingen

Heb je even? Sellingen staat bekend om zijn prachtige natuur. Dit van oorsprong oude esdorp heeft veel van zijn oorspronkelijke landschap behouden. Rond het dorp vind je akkers en weiden die door eeuwenoude houtsingels worden omsloten. In het oosten vind je het Ruiten Aa-kanaal, ten westen van het dorp loopt de beek Ruiten Aa. Deze beek heeft zijn meanderende loop de afgelopen jaren weer teruggekregen. De vele wandelpaden langs deze beek bieden kilometers wandelplezier met spectaculaire uitzichten.

De natuur kan op deze plaatsen weer helemaal z’n gang gaan: langs de beek grazen koeien in ruime velden, vissen gebruiken deze beek dankzij vistrappen weer om te paaien, terwijl weidevogels de omliggende weiden weer herontdekken.

Waan je je liever in Zuidoost-Azië dan in zuidoost-Groningen? Ontdek de Beetser Koele, het zandstrand aan de zandafgraving achter camping de Papaver. Rondom dit meer vind je volop zwem- en speelplekken, dus er is een grote kans dat je een plekje helemaal voor jezelf vindt!

Woningen in Sellingen

Het woningaanbod in Sellingen is gevarieerd: in alle prijsklassen vind je een aantrekkelijk aanbod. Het woningaanbod bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen in het dorp en grotere (voormalige) boerderijen met ruime kavels rondom. Er zijn enkele moderne appartementen in het dorp, boven de Coop-supermarkt zit je hoog en droog met volop levendigheid voor de deur.

Altijd prettig om te weten, is dat de WOZ-waarde al sinds 2015 aan een stevige opmars bezig is: huizen stijgen steeds weer in waarde.

Wil je ons woningaanbod meteen verkennen?

Huizenzoeker

Het aanbod varieert regelmatig. Je kunt automatisch een mailtje ontvangen zodra er een nieuw huis in Sellingen te koop komt. Het enige dat je hoeft te doen is je e-mail adres opgeven. Uiteraard kun je je op ieder moment uitschrijven.

Persoonlijk contact