Onafhankelijk hypotheekadviseur in en om Ter Apel

Vrijblijvend hypotheekadvies: de onafhankelijk hypotheekadviseur van Ter Apel en omstreken

Bij de stap naar een nieuw huis zijn er twee factoren die forse invloed hebben op je portemonnee. Uiteraard weegt de prijs zwaar, maar soms heeft de hypotheek nog een grotere invloed. Een goede hypotheek samenstellen is dan ook een vak apart.

Jouw hypotheek op maat

Met de reclames van de grote banken op televisie, lijkt het wel alsof een Skype-gesprek en een paar gegevens genoeg zijn om een hypotheek af te sluiten. En misschien is dat ook wel zo. Maar als je een hypotheek wilt die is toegesneden op jouw situatie, die je geld oplevert in plaats van geld kost, dan kun je beter met een onafhankelijk specialist om tafel.

Lagere rente bij onafhankelijke adviseur
Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan alleen bestaan als hij keer op keer het beste advies geeft. Hij is aan geen enkele bank of geldverstrekker verbonden en gaat net zo lang door totdat hij het beste aanbod voor jou bij elkaar heeft gekregen.

Hypotheek op maat
De hypotheek maakt voor veel mensen het grootste deel uit van hun woonlasten. Als je hier slimme keuzes in maakt met hypotheekvormen, looptijden, tariefklasses en meer factoren, dan maak je geen onnodige kosten. Je perspectief als starter zonder kinderen is nu eenmaal anders dan dat van een groot gezin met een huis vol.

Jíj bent de opdrachtgever
Er is maar tegenwoordig maar één iemand die de hypotheekadviseur betaalt: de opdrachtgever. Je betaalt dus bij elke adviseur afsluitkosten. Daarmee behartigt een hypotheekadviseur in theorie jouw belangen. Zou je bij een grote bank een hypotheek afsluiten, dan is de hypotheekadviseur echter vrij om alleen hun eigen hypotheken aan te bieden. Kies daarom voor een onafhankelijk adviseur.

Wij zijn je aanspreekpunt
Misschien hou je van wachtmuziek, geniet je terugbelverzoeken en heb je een voorliefde voor een bureaucratische papierwinkel. Als dat niet het geval is, dan besparen wij je deze stressvolle kanten van het afsluiten van een hypotheek. We nemen je alle zorgen uit handen en zorgen voor een aanlevering waar de geldverstrekker direct een grote goedkeuringsstempel op kan zetten.

Wat onze klanten zeggen

“Wat ben ik blij dat ik mijn hypotheekzaken bij Erdman heb neergelegd. Bij mijn vorige huis was het stressen tot de laatste dag, nu heeft het team alles vooraf verzameld en wist ik al heel snel waar ik aan toe was.”

Mario

Wat is jouw budget?

In een vrijblijvend adviesgesprek bekijken we jouw persoonlijke situatie. Je vindt bij ons geen calculator voor een onnauwkeurig hypotheekbedrag, we bekijken op maat hoeveel jij kunt besteden aan een nieuwe woning. Wil jij gratis en vrijblijvend ontdekken hoe de wereld van hypotheken in elkaar steekt?

Hoe helpt een hypotheekadviseur?

Een onafhankelijk hypotheekadviseur wordt ingeschakeld bij de aankoop van een nieuw huis, of wanneer een bestaande hypotheek moet worden herzien. Aanleiding hiervoor kan een te hoge rente zijn of een verbouwing.

Een goede hypotheek samenstellen is echt een vak apart. Met de eisen die tegenwoordig door de Autoriteit Financiële Markten aan een hypotheek worden gesteld, vereist dit verregaande specialistische kennis.

Bij Erdman voeren we de volgende stappen voor je uit als hypotheekadviseur:

  • Bepalen van je bestedingsruimte
  • Verzamelen van gegevens & documenten
  • Samenstellen van je hypotheek
  • De allerlaagste rente voor je scoren
  • De hypotheek afsluiten

Bepalen van je bestedingsruimte

Als je vroeg in je huizenzoektocht bij ons aanklopt, heb je waarschijnlijk een prangende vraag: hoeveel kan ik besteden? In Nederland berekenen we met een inkomenstoets je leencapaciteit volgens het Loan-To-Income principe. Hierin wegen niet alleen de getallen, maar ook de bepaling welk deel van jouw inkomen vast en bestendig is, bijvoorbeeld als je freelancer of ondernemer bent. Ook voor tweeverdieners zijn regels om het gezamenlijke inkomen te beoordelen. Door de bank genomen wordt 70% van het laagste inkomen meegeteld.

Wellicht heb je al een en ander gespaard. Hypotheken worden tegenwoordig tot maximaal 100% van de woningwaarde uitgegeven, dus de kosten koper (overdrachtsbelasting, notaris, advieskosten, bouwrente) moeten uit eigen middelen betaald worden.

Met al deze gegevens samen kunnen we exact berekenen met welk budget je huizen kunt kijken.

Verzamelen van gegevens & documenten

Met het aangaan van een hypotheek verbind je je voor lange tijd aan een geldverstrekker. Net zoals jij daarom precies wilt weten waar je aan toe bent, wil ook diezelfde geldverstrekker inzicht in jouw situatie. Daarom hoort bij het afsluiten van een hypotheek een stevige papierwinkel.

Werkgeversverklaringen, jaaropgaves, bij zelfstandigen zelfs jaarverslagen of prognoses, het hoort er allemaal bij. Wil je bijlenen voor de nieuwe badkamer? Dan ontkom je ook niet aan een begroting voor een bouwdepot.

We kunnen de hoeveelheid gevraagde gegevens niet kleiner maken, wat we wel kunnen doen is samen met jou het dossier zo vroeg mogelijk compleet maken. Hiermee stroomlijnen we het proces van aanlevering naar de bank toe. Dit lijkt een klein verschil te maken, maar kan soms weken van onzekerheid schelen!

Want pas als je een offerte hebt, heb je zekerheid over je toekomstige hypotheek.

“Voor sommigen is het maar een dikke stapel A4’tjes. Maar hier doen wij het voor: ervoor zorgen dat mensen hun woonwensen kunnen waarmaken!”

Karin Buseman

Samenstellen van je hypotheek

Er zijn nog steeds tal van hypotheekvormen verkrijgbaar. Aflossingsvrije- en bankspaarhypotheken zijn nog mogelijk, maar hebben alleen voordeel van renteaftrek als je deze al kunt ‘meeverhuizen’ vanuit een eerdere hypotheek. Met de tegenwoordige hypotheken kun je ervoor kiezen om lineair of annuitair af te lossen, en dit heeft merkbaar invloed op de maandelijkse lasten van je hypotheek.

Rentevaste periode of variabele rente
Bij het afsluiten van een hypotheek, kun je kiezen voor een rentevaste periode. Een variabele rente is op de korte termijn vaak voordeliger, maar geeft je geen zekerheid over je woonlasten. Afhankelijk van je horizon kun je een zekere rentevaste periode kiezen. In het algemeen is een langere periode vaak iets duurder.

Nationale Hypotheek Garantie
Mogelijk kun je gebruik maken van de Nationale Hypotheek Garantie. Mocht je in een situatie komen waarin je je woonlasten niet meer kunt betalen in geval van bijv. echtscheiding, werkloosheid, inkomensdaling, overlijden of arbeidsongeschiktheid, dan kan de NHG zorgen dat je hypotheek toch wordt terugbetaald. Dit kost éénmalig extra geld (0,7% van de koopsom in 2020) maar geeft geldverstrekkers meer zekerheid, waardoor je een lagere rente kunt verwachten.

Wel zijn er enkele voorwaarden. Het belangrijkste is dat de koopsom van je nieuwe huis niet hoger mag zijn dan € 310.000 volgens de regels in 2020. Dit mag overigens € 328.600 zijn als je het extra deel uitgeeft aan energiebesparende maatregelen.

Voor iedereen liggen de prioriteiten elders: een ondernemer wil misschien meer flexibiliteit, om in goede jaren extra af te lossen en in magere jaren rustig aan kunnen doen. Een starter die verwacht over vijf jaar door te stromen hoeft de rente geen dertig jaar vast te zetten en een groot gezin dat het huis van hun dromen koopt, heeft weer andere wensen.

De hypotheekadviseur kijkt welke mogelijkheden er zijn om de kosten te verlagen en weegt dit samen met jou af tegen de mate van flexibiliteit die je mogelijk verwacht nodig te hebben.

De allerlaagste rente voor je scoren

Nu wordt het leuk! We hebben je totale wensenpakket in kaart gebracht, de papierwinkel is grotendeels in kannen en kruiken. We gaan alle geldverstrekkers voor je af om de allerlaagste rente te scoren. Dáár heb je nou een onafhankelijk hypotheekadviseur voor!

We geven je een duidelijk overzicht van de verschillende opties. Veel banken bieden bijvoorbeeld rentekorting op een huis met een groen energielabel, of als je je overige bankzaken bij deze bank onderbrengt. Zo bepalen we waar jij het maximale voordeel kunt behalen.

“Het vinden van de beste hypotheek is allesbehalve eenvoudig. Er is niet één lijstje dat voor iedereen geldt. Aflossingsbeleid, rentevaste periode, verschillende tariefklasses en rentekortingen, het speelt allemaal mee. Met deze mix pluizen we alle aanbieders na, tot we de allerbeste deal eruit hebben gepikt.”

Peter Erdman

De hypotheek afsluiten

Tot slot moet de hypotheek worden afgesloten. Een geldverstrekker verzamelt alle informatie voordat er een offerte wordt uitgebracht. Daarom zorgt Erdman voor een complete aanlevering en houden we een vinger aan de pols. Met onze goede contacten checken we regelmatig of het aan de kant van de geldverstrekker soepel verloopt en loodsen we je zo snel mogelijk door dit proces heen.

Uiteindelijk is de hypotheek geregeld en kun je reikhalzend uitkijken naar het volgende moment: het ondertekenen van de koopakte en het in ontvangst nemen van de sleutels!

Wil jij de allerbeste hypotheek?

Wil je geld lenen voor de aankoop van je huis? Of wil je de laagste maandlasten, de meeste flexibiliteit en het minste gedoe? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en bepaal direct je bestedingsruimte.

Wat onze klanten zeggen

“Voordat ik me erin verdiepte, dacht ik dat je hypotheken gewoon op rente kon vergelijken op een lijstje. Nu weet ik wel beter: als ik dat had gedaan, was ik maandelijks honderden euro’s duurder uit geweest!”

Petra

Onafhankelijk hypotheekadviseurs

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: als je een hypotheek gaat afsluiten, kies dan voor een onafhankelijk hypotheekadviseur. Bij iedereen betaal je een vergoeding voor het afsluiten van de hypotheek. Maar alleen van onafhankelijk adviseurs kun je verwachten dat ze alle geldverstrekkers checken voor de beste rente en voorwaarden.

Wij zijn Erkend Hypotheekadviseur én lid van AdFiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs. Dus kies je voor Erdman, dan kies je voor eerlijk advies.

Persoonlijk contact

Mogen we je helpen? Neem contact op en stel direct je vraag!

Karin Buseman info@erdman.nl
0599 582000
Peter Erdman info@erdman.nl
0599 582000
Bianca Klasens info@erdman.nl
0599 582000