Woning aankopen in en om Ter Apel

Scherp en doortastend: dé aankoopmakelaar van Ter Apel en omstreken

De aankoop van een huis is een stap die grote invloed heeft op de komende jaren. Er komt veel bij kijken: voel je een klik, past het bij je portemonnee en matcht het met je werk- en gezinssituatie?
Zeker met de huidige huizenmarkt is het lastig om een huis te vinden dat op alle vlakken overeenkomt met je wensen. Gelukkig zijn wij er nog!

Als aankoopmakelaar scoren we gemiddeld een 9,4. En dat is niet voor niks: we vinden voor jou dat ene pareltje van een huis, weten precies wat het waard is en zorgen ervoor dat jij als gelukkige koper vooraan staat.

Erdman zit er scherp in

Onze compacte makelaardij heeft een hecht team dat goed samenwerkt en betrokken is bij jou als opdrachtgever. Peter Erdman is persoonlijk de spin in het web, als het gaat om de aankoop van een huis. We zijn op de hoogte van ál het aanbod en kennen de wijken, straten en huizen in de ruime omgeving door en door.

De juiste wensen
Welke verwachtingen heb je van een nieuw huis? Hoe ziet je werk- en gezinssituatie er de komende jaren uit? Kijken we alleen naar huizen waar je zo in kan trekken, of mag er wat verbouwd worden om deze wensen te realiseren?
Er leiden vele wegen naar Rome en Peter Erdman verkent ze, samen met jou, allemaal.

Verder kijken dan de klik
Een huizenzoektocht is voor een groot deel gebaseerd op gevoel: zie je jezelf in een huis wonen? Voel je een klik?

Soms heeft een huis veel potentie, maar mist het charme. Dan is het fijn als iemand je helpt om door de huidige aankleding heen te kijken. Is jouw droomhuis hier te realiseren?

Geen misstappen
Wat is een huis kopen toch ingewikkeld! Het huis moet bij je passen, maar ook bouwkundig in goede staat zijn. Een energielabel zegt niet alles, en hoe controleer je bodemverontreiniging? De buurt en voorzieningen moeten aan je behoeftes kunnen voldoen en wat te denken van bestemmingsplannen en bouwplannen in de nabije omgeving? Ons team van professionals checkt jouw nieuwe huis en de omgeving om elke nare verrassing uit te sluiten.

Niet kijken maar kopen
Dan heb je eindelijk dat ene droomhuis gevonden: de welbekende speld in een hooiberg. Maar hoe zorg je dat uitgerekend jij de gelukkige koper bent? En dan ook nog tegen een acceptabele prijs?
Als taxateurs werken we voor financiële instellingen in de wijde omtrek. We kennen dus prijzen dus door en door. Als ervaren onderhandelaar weet Peter Erdman precies wat je kunt bereiken en wanneer we even moeten doorpakken.

Wat onze klanten zeggen

“Fijne en eerlijke aankoopmakelaar, goede en snelle communicatie en kennis van zaken.”

Wielewaalhof 147

Hoe helpt een aankoopmakelaar?

Steeds meer mensen die een huis aankopen, schakelen een aankoopmakelaar in. Hieraan zijn kosten verbonden, maar veel mensen vinden het fijn dat een professional de aankoop begeleidt. Dit scheelt stress, verhoogt de kans op succes en kan zichzelf tot slot ruimschoots terugverdienen bij het onderhandelen van de aankoopprijs.

Een aankoopmakelaar heeft samengevat de volgende voordelen:
• Eerder op de hoogte van het woningaanbod
• Zakelijk, rationeel advies in een situatie waarin gevoel een grote rol speelt
• Uitgebreide technische en juridische kennis voorkomt misstappen
• Betere aankoopprijs door ervaren onderhandelaar

Een NVM aankoopmakelaar begeleidt de aankoop van je huis van begint tot eind. Bij Erdman geloven we dat het proces volledig moet worden afgestemd op jouw wensen en eisen. Van ons kun je de volgende stappen verwachten bij de aankoop van, en zoektocht naar, een nieuw huis:

• Vaststellen van woonwensen
• Objecten vinden en volgen
• Bezichtigen
• Bouwkundige checks
• Juridische checks
• Onderhandelen & aankopen

Vaststellen van de woonwensen

Nu de huizenprijzen jaar na jaar zijn gestegen, is de vraag wat je woonwensen zijn, steeds belangrijker. Je kunt je geld maar één keer uitgeven, dus je wilt er precies voor terugkrijgen wat je nodig hebt.
Samen met Peter Erdman breng je je situatie in kaart: van gezinssamenstelling tot een eventueel kantoor aan huis, als gevolg van de coronacrisis. Welke voorzieningen zul je de komende jaren gebruiken, en wat voor omgeving past bij jullie?
Moet het huis turn-key¬ opgeleverd worden, of mag er ook een aanbouw of verbouwing plaatsvinden om jullie droomhuis te realiseren?

Met de antwoorden op deze vragen leggen we de basis van je zoektocht.

Past een aankoopmakelaar bij mij?

Benieuwd of een aankoopmakelaar bij jou past? Of jouw huizenzoektocht sneller en beter kan verlopen met een aankoopmakelaar? Ontdek het met onze zelftest!

Objecten vinden en volgen

Iedereen heeft zo z’n ochtendritueel. De een start met een lekker ontbijtje, de ander móet eerst wakker worden onder de douche, maar wij zijn nogal gek op ons vak en beginnen met het doornemen van het nieuwe woningaanbod.

Zien we dan meer dan jij? Jazeker! We hebben inzicht in de “aangemelde” woningen: huizen die zeer binnenkort op de markt komen, en dan dus ook op Funda te zien zijn. Daar zitten veel pareltjes tussen, die de markt vaak niet eens bereiken.

Met de woonwensen die we eerder hebben besproken, scannen we elke dag het aanbod. Dit stelt ons in staat om gericht te zoeken, tegelijkertijd houden we zo onze ogen open voor verrassend woningaanbod. Er zijn meer mogelijkheden om aan al je wensen te voldoen, dan je vaak zelf voor ogen hebt.

Wat is jouw budget?

Eén van de eerste vragen bij de zoektocht naar een nieuw huis, is hoeveel je kunt besteden. Check bij ons gratis en vrijblijvend je maximale hypotheek – geen online calculator, maar een écht persoonlijke benadering.

Betere koop tegen een scherpere prijs

“Als je door een huis loopt, zie je maar één kant van de zaak. Een aankoopmakelaar bijt zich vast in de bouwkundige, juridische en rationele kanten van de aankoop. Ik ben ervan overtuigd dat dit zich terugbetaalt in een betere koop tegen een scherpere prijs.”

Peter Erdman

Bezichtigingen

Tijdens de bezichtiging kun jij je focussen op het huis: laat het op je inwerken, kijk of je jezelf hier kunt voorstellen, of je een klik voelt. Onder begeleiding van aankoopmakelaar Peter Erdman bezichtig je het huis en verken je de mogelijkheden.

Bouwkundige checks

Nog vóórdat je kosten maakt voor bouwkundige keuringen, kan Peter de staat van het huis al beoordelen. Met zijn ruime ervaring weet hij precies wanneer je er zo in kunt trekken, of dat je beter de aannemer kunt inschakelen.

Als je erg serieus bent en dit is echt je droomhuis, kan het soms handig zijn om een officiële bouwkundige keuring te laten verrichten. Hiermee sta je na de aanschaf sterker bij eventuele verborgen gebreken, omdat je dan aantoonbaar aan je onderzoeksplicht hebt voldaan.

Juridische checks

De aankoop van een huis is een juridische handeling: je verkrijgt het eigendom van een zeer groot bezit en gaat vaak tegelijk een schuld aan om dit te financieren. Dat kan dus maar beter de beste aankoop zijn die je kon doen!

Om te zorgen dat je niet eindigt met een kat in de zak, checken we bij Erdman alle factoren die hierop invloed kunnen hebben. Heeft de buurman misschien uitbouwplannen, waardoor dat lekkere avondzonnetje straks halverwege de middag al weg is? Ligt er nog een oude tank in de grond, met de nodige verontreiniging waardoor je straks in je mogelijkheden beperkt bent? Of is de gemeente van plan om jouw gezellige straatje om te toveren in een drukke verkeersader? Staat de schuur met overkapping wel netjes binnen de erfgrens, of moet het straks een halve meter verderop weer opgebouwd worden?

Ons team licht je nieuwe aankoop helemaal door. Staan alle seinen op groen, dan kunnen we door!

Wat onze klanten zeggen

“Een “stevige” en vakkundige makelaar die heel goed begreep wat wij zochten en ons met beide benen op de grond hield. Suggesties deed voor interessante objecten. Daarnaast veel eigen initiatief toonde en enthousiasme voor het vak uitstraalde. Het heeft ons veel opgeleverd.”

Dhr. Verberne

Onderhandelen & aankopen

De kunst van het onderhandelen is in deze verkopersmarkt anders dan normaal. Waar je voorheen alleen een aankoopmakelaar inschakelde om de prijs onder druk te zetten, wil je nu ook zeker zijn dat jíj de koper bent.

Wij worden door banken en hypotheekadviseurs in de wijde omtrek ingeschakeld voor taxaties. Daardoor hebben we een ongekend inzicht in de prijsontwikkeling van woningen in de regio. We kennen de huizenmarkt door en door, en daar profiteer jij van!

Dankzij deze kennis kunnen we heel nauwkeurig insteken bij de onderhandeling, waardoor je geen euro teveel betaalt en er tóch als koper met het huis vandoor gaat.

Wil jij alleen maar leuke verrassingen?

Met aankoopmakelaar Peter Erdman zoek en vind je jouw droomhuis. Scherp en verstandig aangekocht, zonder nare verrassingen. Benieuwd wat we in jouw geval kunnen betekenen? Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Wat onze klanten zeggen

“Het contact met Erdman Makelaardij over koopwoningen is altijd heel professioneel en deskundig. Gelijkertijd laat Erdman zien dat je als makelaar dicht bij de mens kan blijven en maatwerk kunt leveren!”

Dhr. de Jong, Westerstraat 113

Zekerheid en transparantie

Mogen we nog iets zeggen over eerlijk zakendoen? Weet dan dat we aangesloten zijn bij o.a. de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), Funda, het Nederlands WoningWaarde Instituut (NWWI), Vastgoedcert gecertificeerd, Erkend Hypotheekadviseur, lid van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en lid van AdFiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs.

Ofwel: we houden ons strikt aan de wet, de regels van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de erecode van de NVM en de reglementen van de overige genoemde instellingen. Want eerlijkheid duurt het langst, en niets maakt ons gelukkiger dan een opdrachtgever goed en eerlijk helpen.

Persoonlijk contact

Mogen we je helpen? Neem contact op en stel direct je vraag!

Peter Erdman info@erdman.nl
0599 582000
Linda Erdman info@erdman.nl
0599 582000
Daniël Erdman info@erdman.nl
0599 582000