Bedrijfspand aankopen

Persoonlijk en professioneel: dé aankoopmakelaar voor Bedrijfs onroerend goed (b.o.g.) van Ter Apel en omstreken

Een goede bedrijfshuisvesting is voor veel ondernemingen een belangrijke succesfactor. Een winkel met uitnodigende uitstraling op de juiste plek, een goed bereikbare bedrijfshal die met je meegroeit; met een goede bedrijfsruimte onderneem je simpelweg beter!

Omdat de markt voor bedrijfs onroerend goed (b.o.g.) veel kleiner is dan de huizenmarkt, is er veel minder data beschikbaar. Een gespecialiseerd NVM Business-makelaar kan je helpen om de juiste panden te vinden, beoordelen en zo scherp mogelijk te kopen.

De persoonlijk betrokken aankoopmakelaar b.o.g.

Erdman is niet alleen makelaar: bij onze zakelijke opdrachtgevers denken we mee over bedrijfsvoering, financiering en risico’s. Wij zijn getraind en gewend om het grote plaatje te zien. We kijken niet alleen naar de vierkante meters, maar checken of jouw machinepark logisch te plaatsen is. We staren ons niet blind op de straatnaam, maar weten of jouw doelgroep ook graag bij de buren winkelt. Als je ons inschakelt voor de aankoop van een bedrijfsruimte, krijg je deze kennis er gratis bij.

Bij Erdman kun je rekenen op alle aandacht en inspanning van het volledige team. Onze makelaardij is klein, hecht en betrokken bij jou als opdrachtgever. In alle stappen die we nemen, spannen we ons in om voor jou het beste resultaat te realiseren.

De wensen in kaart
Hoe ziet je onderneming er nu uit? Wat zijn je verwachtingen voor de komende jaren en welke rol speelt een eventuele nieuwe bedrijfsruimte hierin?

Verwacht je een grote groei door te maken of onderneem je in een consoliderende markt? Welke factoren als locatie, uitstraling, duurzaamheid en ruimte zijn essentieel voor jouw bedrijf?

Barst je uit je voegen en heb je direct een turn-key ruimte nodig? Of is er tijd en ruimte om alles naar wens te laten maken?

Geen misstappen
De aankoop van een pand heeft allerlei juridische gevolgen. Erdman staat je bij in dit proces, om ervoor te zorgen dat dit soepel en vlekkeloos wordt doorlopen.

We checken en dubbelchecken de bouwkundige staat, eventuele bodemverontreiniging, bestemmingsplannen en bouwplannen in de nabije omgeving. Ons team van professionals checkt jouw nieuwe bedrijfsruimte en de omgeving om elke nare verrassing uit te sluiten.

Niet kijken, maar kopen
Vol goede moed heb je eindelijk de knoop doorgehakt: die ene geweldige ruimte moet het worden! Dáár liggen de mogelijkheden om jouw bedrijf verder te ontwikkelen.

Als taxateurs werken we voor financiële instellingen in de wijde omtrek. We kennen dus prijzen dus door en door. En met onze kenmerkende doortastendheid weten we precies wat je kunt bereiken en wanneer we even moeten doorpakken.

Wat onze klanten zeggen

“Als Peter me niet had geholpen bij de aankoop van onze winkelruimte, was ik toch gevallen voor dat ene pand dat misschien iets goedkoper was, maar waar ik nu nog niet de helft van de omzet had gehaald. Ik ben eeuwig dankbaar voor zijn inzet en ervaring!”

Hendrika, ondernemer

Is jouw onderneming toe aan de volgende stap?

Vind je het zonde om aan de zijlijn te staan? Wil je doorpakken met de ontwikkeling van je bedrijf en daarmee de aankoop van een nieuw bedrijfspand?

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we vertellen hoe wij dit voor jou kunnen realiseren.

Hoe helpt een aankoopmakelaar b.o.g.?

Veel ondernemers schakelen een aankoopmakelaar b.o.g. in om hun volgende stap in bedrijfspanden te realiseren. Hieraan zijn kosten verbonden, maar veel ondernemers willen kunnen vertrouwen op een professional die de aankoop begeleidt. Dit scheelt stress, verhoogt de kans op succes en kan zichzelf tot slot ruimschoots terugverdienen bij het onderhandelen van de aankoopprijs.

Een aankoopmakelaar voor bedrijfspanden heeft samengevat de volgende voordelen:

  • Eerder op de hoogte van het bedrijfsruimteaanbod; nog meer dan bij woningen hechten verkopende ondernemingen waarde aan stille of onderhandse verkoop
  • Zakelijk, rationeel advies in een situatie waarin gevoel ook voor ondernemers een grote rol speelt
  • Uitgebreide technische en juridische kennis voorkomt misstappen
  • Betere aankoopprijs door ervaren onderhandelaar

Een NVM Business aankoopmakelaar begeleidt de aankoop van je bedrijfspand van begint tot eind. Bij Erdman geloven we dat het proces volledig moet worden afgestemd op jouw wensen en eisen als ondernemer. Van ons kun je de volgende stappen verwachten bij de aankoop van, en zoektocht naar, een nieuw huis:

  • Vaststellen van wensen
  • Objecten vinden en volgen
  • Bezichtigen
  • Bouwkundige checks
  • Juridische checks
  • Onderhandelen & aankopen

Vaststellen van de wensen

Als ondernemer die op zoek is naar een bedrijfspand, heb je vast al een beeld van je belangrijkste wensen.

Samen met Peter Erdman maken we de wensen zo specifiek mogelijk. Hoe kan een pand, als je het als een bedrijfsmiddel ziet, bijdragen aan de groei van jouw bedrijf? Hoe zul je het pand de komende jaren gebruiken, is er groei of opereer je in een markt die vast een voorspelbaar is?

Moet het pand turn-key­ opgeleverd worden, of heb je de tijd en ruimte om een object volledig naar je wensen te laten verbouwen en/of inrichten?

Met de antwoorden op deze vragen leggen we de basis van je zoektocht.

Wat is jouw budget?

Eén van de eerste vragen bij de zoektocht naar een nieuw bedrijfspand, is hoeveel je kunt besteden. Check bij ons gratis en vrijblijvend je maximale bedrijfshypotheek – geen online calculator, maar een écht persoonlijke benadering.

Objecten vinden en volgen

Iedereen heeft zo z’n ochtendritueel. De een start met een lekker ontbijtje, de ander móet eerst wakker worden onder de douche, maar wij zijn nogal gek op ons vak en beginnen met het doornemen van het nieuwe bedrijfspandenaanbod.

Zien we dan meer dan jij? Jazeker! We hebben inzicht in de “aangemelde” panden: bedrijfsruimtes die binnenkort op de markt komen, en dan dus ook op Funda te zien zijn. Die vissen we er voor je uit! Daarnaast hebben we een uitgebreid netwerk in de regio. We weten welke ondernemers al wikken en wegen over een volgende stap, sommige ondernemers hebben hun pand al bij ons of een andere b.o.g. makelaar in de stille verkoop.

Met de wensen die we eerder hebben besproken, scannen we elke dag het aanbod. Dit stelt ons in staat om gericht te zoeken, tegelijkertijd houden we zo onze ogen open voor verrassend aanbod. Er zijn meer mogelijkheden om aan al je wensen te voldoen, dan je vaak zelf voor ogen hebt.

Bezichtigen

Tijdens de bezichtiging kun jij je focussen op het pand: laat het op je inwerken, kijk of je jezelf en je onderneming hier kunt voorstellen, of je een klik voelt. Onder begeleiding van aankoopmakelaar Peter Erdman bezichtig je de bedrijfsruimte en verken je de mogelijkheden.

Hierbij kijken we niet alleen naar een rationele beoordeling, maar we denken een stapje verder. Kun je jouw productieproces hier makkelijk en logisch uitvoeren? Shopt jouw doelgroep ook bij de andere winkels in de straat? Welk effect heeft een zichtlocatie voor jouw onderneming?

Bouwkundige checks

Nog vóórdat je kosten maakt voor bouwkundige keuringen, kan Peter de staat van het pand al beoordelen. Met zijn ruime ervaring weet hij precies wanneer je er zo in kunt trekken, of dat je beter de aannemer kunt inschakelen.

Als je erg serieus bent en dit is echt je nieuwe droomlocatie, kan het soms handig zijn om een officiële bouwkundige keuring te laten verrichten. Hiermee sta je na de aanschaf sterker bij eventuele verborgen gebreken, omdat je dan aantoonbaar aan je onderzoeksplicht hebt voldaan.

Juridische checks

De aankoop van een bedrijfspand is een juridische handeling: je verkrijgt het eigendom van een zeer groot bezit en gaat in veel gevallen tegelijk een schuld aan om dit te financieren. Dat kan dus maar beter de beste aankoop zijn die je kon doen!

Om te zorgen dat je niet eindigt met een kat in de zak, checken we bij Erdman alle factoren die hierop invloed kunnen hebben. Zijn er bouwplannen in de buurt die op korte of lange termijn voor mogelijke hinder gaan zorgen? Ligt er nog een oude tank in de grond, met de nodige verontreiniging waardoor je straks in je mogelijkheden beperkt bent? Of is de gemeente van plan om dat gezellige winkelstraatje in te korten voor een nieuw appartementencomplex? Is de loods helemaal volgens de vergunning gebouwd, of kun je na aankoop op extra aandacht van de lokale ambtenaren rekenen?

Ons team licht je nieuwe aankoop helemaal door. Staan alle seinen op groen, dan kunnen we door!

Wat onze klanten zeggen

“Wat fijn om iemand aan je zijde te hebben staan die soms wel drie stappen verder vooruitdenkt. Ja, het heeft langer geduurd voordat we ons droompand vonden. Maar je kunt deze stap maar één keer maken, en dat heeft zich dubbel en dwars terugbetaald.”

Johan, ondernemer

Onderhandelen & aankopen

Wij worden door banken en hypotheekadviseurs in de wijde omtrek ingeschakeld voor taxaties. Daardoor hebben we een ongekend inzicht in de prijsontwikkeling van bedrijfspanden in de regio. We kennen de vastgoedmarkt door en door, en daar profiteer jij van!

Dankzij deze kennis kunnen we heel nauwkeurig insteken bij de onderhandeling, waardoor je geen euro teveel betaalt en er tóch als koper met het huis vandoor gaat.

Wil jij alleen maar leuke verrassingen?

Met aankoopmakelaar b.o.g. Peter Erdman zoek en vind je jouw nieuwe bedrijfslocatie. Scherp en verstandig aangekocht, zonder nare verrassingen. Benieuwd wat we in jouw geval kunnen betekenen? Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Zekerheid en transparantie

Mogen we nog iets zeggen over eerlijk zakendoen? Weet dan dat we aangesloten zijn bij o.a. de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM)en NVM Business voor bedrijfs onroerend goed, Funda, het Nederlands WoningWaarde Instituut (NWWI), Vastgoedcert gecertificeerd, Erkend Hypotheekadviseur, lid van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en lid van AdFiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs.

Ofwel: we houden ons strikt aan de wet, de regels van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de erecode van de NVM en de reglementen van de overige genoemde instellingen. Want eerlijkheid duurt het langst, en niets maakt ons gelukkiger dan een opdrachtgever goed en eerlijk helpen.

Persoonlijk contact

Mogen we je helpen? Neem contact op en stel direct je vraag!

Peter Erdman info@erdman.nl
0599 582000
Daniël Erdman info@erdman.nl
0599 582000
Linda Erdman info@erdman.nl
0599 582000