Waarom wil je een huis kopen in Nieuw-Buinen?

Wonen in Nieuw-Buinen laat zich omschrijven met trefwoorden als: ruim, aantrekkelijk en vrij. Nieuw-Buinen is de aantrekkelijke Drentse tegenhanger van Stadskanaal: nét over de provinciegrens geniet je van alle voordelen van de grote buurplaats, zonder deel te hoeven nemen aan het stadsleven.

Voorzien van aantrekkelijke parken haal je dagelijks met alle plezier je portie frisse lucht. En ingesloten door eindeloze akkers, kun je in alle seizoenen genieten van het typerende landschap van de kanaalstreek.

Voorzieningen in Nieuw-Buinen

Qua voorzieningen is het aantrekkelijk om gebruik te maken van grote broer Stadskanaal, met een uitgebreid horeca- en winkelaanbod. Maar daarmee doen we Nieuw-Buinen tekort! Een supermarkt, bloemenboetiek en diverse horecagelegenheden zorgen ervoor dat je de dorpsgrenzen niet hoeft te verlaten. Ook voor meubels, tuininrichting en (kinder)kleding kun je op het bedrijventerrein van Nieuw-Buinen terecht.

Vervoer van en naar Nieuw-Buinen

Openbaar vervoer
Nieuw-Buinen wordt zeer goed ontsloten door regelmatige busverbindingen. Met lijn 24 verplaats je je vlot en soepel via Borger naar Assen en via de Pekela’s naar Winschoten.

Vanaf 2025 start de treinverbinding tussen Groningen en Stadskanaal. Onze verwachting is dat dit een economische boost voor Stadskanaal en Nieuw-Buinen zal opleveren.

Met de auto van en naar Emmen
Nieuw-Buinen ligt samen met Stadskanaal op een knooppunt van verbindingen. Zo rij je direct de N374 naar Borger of N366 naar Musselkanaal en Ter Apel op.

Gratis parkeren in Emmen
Parkeren in Nieuw-Buinen is gratis.

Natuur in Nieuw-Buinen

We stipten het al eerder aan: het parkje aan de Parklaan (verrassende naam!) en het ruime natuurgebied aan de noordwestzijde van Nieuw-Buinen lenen zich perfect voor een wandeling. Even het hoofd leegmaken of een gezellig rondje met het gezin: de omgeving leent zich er goed voor.

In het aangrenzende bos aan de Tweederdeweg kunnen kinderen perfect verstoppertje spelen. In een kwartiertje rijden bevind je je al bij Attractiepark Drouwenerzand, en de aangrenzende bossen met o.a. het Boomkroonpad, zandafgraving en strand Gasselterveld en de uitgestrekte bossen van Boswachterij Gieten.

Woningen in Nieuw-Buinen

Het woningaanbod in Nieuw-Buinen laat zich omschrijven als gevarieerd en aantrekkelijk. Markante panden met een lange historie fleuren het straatbeeld op en zijn vaak erg fijn om in te wonen. Ook nieuwbouw en woningen van recente datum wisselen in Nieuw-Buinen regelmatig van eigenaar. Daarmee biedt de woningmarkt in Nieuw-Buinen voor elk wat wils.

Wel willen we je graag waarschuwen: veel huizen zijn slechts kort in de verkoop en vinden al snel een nieuwe koper. Het is daarom zaak om het aanbod goed in de gaten te houden!

Huizenzoeker

Het aanbod varieert regelmatig. Je kunt automatisch een mailtje ontvangen zodra er een nieuw huis in Nieuw-Buinen te koop komt. Het enige dat je hoeft te doen is je e-mail adres opgeven. Uiteraard kun je je op ieder moment uitschrijven.

Persoonlijk contact