Waarom wil je een huis kopen in Exloo?

Het karakteristieke esdorp Exloo is een toeristische trekpleister in de regio. En dat is niet zomaar! Exloo ligt verscholen tussen essen, bossen, heide en veen. Een veelvoud aan landschappen dus, en dat begint eigenlijk al zodra je de voordeur uitstapt.

Tel daarbij de gezellige horeca, de vriendelijke glimlach in de Coop-supermarkt en andere voorzieningen op, en je snapt waarom Exloo de laatste jaren steeds aan populariteit wint.

Voorzieningen in Exloo

Als inwoner geniet je in Exloo van aantrekkelijk horeca-aanbod. Dankzij de toename aan toeristen kun je in Exloo borrelen, snacken, pizza eten en uitgebreid dineren. Is er iets te vieren? Banketbakkerij Puur Ambacht verwelkomt je gratis op hun zonnige terras, met een keur aan zoete lekkernijen.

Ook voor de dagelijkse boodschappen en versgebakken brood kun je in Exloo terecht. Schoenenzaak Schutrups is tot in de wijde omtrek bekend om zijn grote en aantrekkelijke assortiment. Wil je iets uitgebreider winkelen? Het centrum van Emmen met zijn 400 ondernemingen bereik je in een goede 20 minuten per auto.

Bij Natuurlijk Fit in Exloo kun je aan je sportieve trekken komen. En zoals je zou verwachten als de omringende natuur zo mooi is: er is ook een buitenprogramma beschikbaar. Sport je graag in teamverband? Voetbalvereniging HOC verwelkomt je graag als nieuw lid in hun actieve vereniging.

Vervoer van en naar Exloo

Openbaar vervoer
Buslijn 59 rijdt méér dan regelmatig en verbindt Exloo met Emmen enerzijds, en de hub (voorheen Transferium) Gieten anderzijds.

Met de auto van en naar Emmen
Exloo ligt nagenoeg aan de N34, zodat je bovengenoemde plaatsen net zo makkelijk in je eigen auto bereikt.

Gratis parkeren in Emmen
Parkeren in Exloo is uiteraard gratis. Er zijn volop parkeermogelijkheden.

Natuur in Exloo

Als je Exloo vanaf de N34 inrijdt, dan passeer je eerst twee stenen schaapjes. Dit beeld is typerend voor de omgeving van Exloo: op de hei van Exloo vind je regelmatig een grazende schaapskudde. Verder wordt de natuur van Exloo bepaald door het Hunzebos en de Staatsbossen: uitgestrekte bossen waarin de natuur zijn vrije gang kan gaan.

De essen (akkers) rondom Exloo betrekken het esdorp bij zijn landelijke ligging.

Exloo ligt midden in het Geopark Hondsrug. Duizenden jaren geleden zijn over de gehele Hondsrug tientallen hunebedden aangelegd, waarvan een groot deel Exloo omringen.

O.a. Staatsbosbeheer heeft een aantal aantrekkelijke wandelingen rondom Exloo in kaart gebracht op hun website:

https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/hondsrug/routes

Woningen in Exloo

Het woningaanbod in Exloo wordt gekenmerkt door ruime, aantrekkelijke woningen met royale percelen. Het gehele dorp, en daarmee ook de nieuwbouwwijken, zijn zeer ruim opgezet, zodat de natuurwaarden van Exloo gehandhaafd blijven.

Naast de royale objecten worden er met enige regelmaat toegankelijkere woningen aangeboden. Deze zijn echter schaars en zijn vaak zeer snel verkocht!

Huizenzoeker

Het aanbod varieert regelmatig. Je kunt automatisch een mailtje ontvangen zodra er een nieuw huis in Exloo te koop komt. Het enige dat je hoeft te doen is je e-mail adres opgeven. Uiteraard kun je je op ieder moment uitschrijven.

Persoonlijk contact