Waarom wil je een huis kopen in Musselkanaal?

Wonen in Musselkanaal laat zich omschrijven met trefwoorden als: ruim, aantrekkelijk en toch zeer goed voorzien van alle gemakken. Musselkanaal is gelegen tussen Stadskanaal en Ter Apel en telt ruim 7.000 inwoners.

De plaats heeft een prachtig woningaanbod en is voorzien van aantrekkelijke parken.

Ingesloten door eindeloze akkers, kun je in alle seizoenen genieten van het typerende landschap van de kanaalstreek. Het kanaal loopt midden door het dorp en zorgt ervoor dat Musselkanaal direct herkent.

Voorzieningen in Musselkanaal

Qua voorzieningen is Musselkanaal méér dan goed uitgerust. Gezellige horecagelegenheden en een uitgebreid winkelaanbod zorgen ervoor dat je zowel overdag prettig kunt shoppen, als ’s avonds terecht kunt voor een borrel, daghap of juist een uitgebreid diner. En heb je iets te vieren? De banketbakker heeft dagelijks zoete lekkernijen voor je klaarstaan.

Vervoer van en naar Nieuw-Buinen

Openbaar vervoer
Musselkanaal wordt goed ontsloten door regelmatige busverbindingen. Bussen rijden af en aan naar o.a. Emmen, Stadskanaal en Veendam. En natuurlijk alle tussenliggende plaatsen.

Met de auto van en naar Emmen
Vanuit Musselkanaal rij je zo de N366 op, met verbindingen naar Musselkanaal en Ter Apel. Provinciehoofdsteden Groningen en Assen zijn beiden in drie kwartier bereikt, terwijl je in luttele minuten al over de Duitse grens bent.

Gratis parkeren in Emmen
Parkeren in Musselkanaal is gratis. In het centrum kun je de plekken waar een parkeerschijf verplicht is, herkennen aan de “blauwe band”.

Natuur in Nieuw-Buinen

Het park in het oosten van Musselkanaal is een aantrekkelijke plek om te verblijven. Verrassend genoeg is hier elk seizoen genoeg te beleven! Naast een grote speeltuin heeft het park ook een royaal bos. Groot genoeg voor een flinke wandeling met de hond, of om lekker verstoppertje te spelen!
Bewonder bij een bezoekje tevens de herten, geiten en zwanen die aan het begin van het park gehuisvest zijn.

Woningen in Musselkanaal

Het woningaanbod in Musselkanaal laat zich omschrijven als gevarieerd en aantrekkelijk. Historische panden met een lange historie zijn echte blikvangers in het landschap. In de woonwijken van Ter Apel vind je een ruim aanbod van prettige, vaak goed onderhouden en ruime woningen om zó met een opgroeiend gezien te betrekken. De brede samenstelling van wijken zorgt voor zowel speelkameraadjes, als een oudere buurvrouw om een gezellig praatje mee te maken.

Huizenzoeker

Het aanbod varieert regelmatig. Je kunt automatisch een mailtje ontvangen zodra er een nieuw huis in Musselkanaal te koop komt. Het enige dat je hoeft te doen is je e-mail adres opgeven. Uiteraard kun je je op ieder moment uitschrijven.

Persoonlijk contact