Waarom wil je een huis kopen in Emmen?

Emmen hoort bij de vier grote steden van Noord-Nederland. Een sprankelende en dynamische stad die de afgelopen jaren een complete stadsvernieuwing heeft ondergaan.

Het kloppend hart van Zuid-Oost Drente is echter niet alleen een stad: Emmen wordt omringd door natuur. Van de geliefde Rietplassen tot de Emmerdennen, de stad wordt ingesloten door groen.

Emmen is dan ook zonder twijfel de enige stad ter wereld waar een hunebed, verscholen in het bos, op slechts 800 meter van het hoofdstation ligt.

Reeds in 1139 werd melding gemaakt van een nederzetting te Emne, toch wijzen archeologische vindingen, waaronder de hunebedden, erop dat Emmen reeds 5000 jaar geleden al in trek was.

Voorzieningen in Emmen

Heb je even? Een grote en aantrekkelijke woonplaats als Emmen heeft tal van voorzieningen die het jou als inwoner naar de zin kunnen maken! Natuurlijk is de stad bekend om zijn in 2016 compleet vernieuwde dierentuin Wildlands.

Naast deze publiekstrekker vind je meer dan 400 ondernemingen in het stadscentrum, van horeca tot boetiekwinkeltjes. Genoeg gelegenheid om eens lekker te shoppen, voor een borrel of een diner in de betere restaurants.

Maar ook dicht bij huis komen inwoners van Emmen aan hun trekken: 13 supermarkten garanderen dat je dichtbij huis je boodschappen kunt doen, terwijl ruim 30 restaurants hun heerlijke maaltijden graag bij je thuisbezorgen.

Tientallen sportverenigingen houden Emmenaren in topcondigie. Van de handbalverenigingen en loopgroepen, tot duikverenigingen en zelfs golfclubs: iedereen kan terecht in het rijke verenigingsleven van Emmen.

Een heerlijk uitje voor het hele gezin is het gemeentelijke zwembad de Aquarena met drie baden, een brede familie-glijbaan en een spannende klimwand te water.

Schoolgaande kinderen hebben ruime keuze uit basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. In Emmen is daarnaast een ruime keuze aan MBO- en HBO-opleidingen beschikbaar.

Vervoer van en naar Emmen

Openbaar vervoer
19 buslijnen maken het openbaar vervoer prettig toegankelijk. Zowel binnen Emmen als naar plaatsen in de wijde omtrek rijden bussen zeer regelmatig.

Treinreizigers zullen zich verblijden over de twee stations in Emmen: het hoofdstation en het in 2011 geopende station Emmen-Zuid. Beide stations ontsluiten Emmen naar Zwolle. Naast de sneltreinen rijdt de stoptrein ieder uur.

Met de auto van en naar Emmen
Vanuit Emmen rijd je in zo’n drie kwartier via de N34 naar Groningen. Hoogeveen kost een halfuurtje over de A37.
Met de Duitse grens vlakbij, bereik je de aantrekkelijke plaatsen Haren en Meppen in respectievelijk 30 en 40 minuten per auto.

Gratis parkeren in Emmen
Parkeren kan naar ieders wens, in Emmen. In de wijken is het prettig, ruim en gratis parkeren. In het centrum is de parkeerruimte echter schaars. Toch zijn er veel verschillen in parkeerplaatsen en zelfs gratis parkeren behoort tot de mogelijkheden.

Voor optimaal gemak rij je met de auto rechtstreeks de parkeergarage Willinkplein in. Hier betaal je € 1,80 per uur, met een maximum van € 10,- per dag. Ditzelfde tarief geldt voor de parkeergarage Westerstraat.

De parkeerterreinen van Wildlands hanteren andere tarieven. Op Wildlands-Centrum Zuid P1 betaal je het eerste halfuur € 1,-, maar direct daarna het volledige dagtarief á € 10,-.

Zoek je een gratis parkeerplek, niet te ver van het centrum? Dan parkeer je je auto bij Parkeerplaats Kerkhoflaan (met de houten olifant) of, iets verder op Parkeerplaats Oost bij het Fletcher-hotel.

Meer informatie over parkeren vind je op:

https://gemeente.emmen.nl/parkeren-en-bereikbaarheid/parkeren

Natuur in Emmen

We stipten het al even aan, wie in Emmen woont, wordt omringd door prachtige natuur. Het Noordbargerbos en het aansluitende Emmerdennen komen tot dicht bij het stadscentrum, terwijl de Kleine en Grote Rietplas aan de zuidkant van de stad van lente tot herst een aantrekkingskracht uitoefenen op vele Emmenaren.

Rondom wordt Emmen ingesloten door boerenakkers en grotere en kleinere brinkdorpjes. Volgen we de Hondsrug naar het Noorden, dan komen komen we langs de bossen van Exloo en Odoorn, naar de heide van het Ballooërveld.

Houd je meer van tropische natuur, exotische dieren en een nagenoeg-echte wildbeleving? Dan is een uitstapje naar Wildlands misschien wel dé aanrader voor jou! Inwoners van Emmen sluiten voor enkele tientjes een jaarabonnement af: zo kun je elke week op Safari!

In welke andere stad vind een hunebed op 800 meter van het hoofdstation?

Woningen in Emmen

Het woningaanbod in Emmen is bijzonder gevarieerd: in alle prijsklassen vind je een aantrekkelijk aanbod. Het woningaanbod bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen in de wijken. Tegen gunstige vraagprijzen worden regelmatig appartementen aangeboden, vaak gebouwd nabij of zelfs direct boven aantrekkelijke voorzieningen als winkels.

Woon je graag royaal? Door heel Emmen heen vind je parels van vrijstaande woningen met verrassend grote kavels! Van het uiterste noorden in de Emmermeer, tot de recente woningen in de Rietlanden, stuk voor stuk zul je overtuigd raken van de kwaliteiten van deze woningen: ruim van opzet en vaak goed onderhouden.

Huizenzoeker

Het aanbod varieert regelmatig. Je kunt automatisch een mailtje ontvangen zodra er een nieuw huis in Emmen te koop komt. Het enige dat je hoeft te doen is je e-mail adres opgeven. Uiteraard kun je je op ieder moment uitschrijven.

Persoonlijk contact