Waarom wil je een huis kopen in Ter Apel?

Ter Apel is een gewilde woonplaats in de gemeente Westerwolde, in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen. Groningers spreken de plaatsnaam ook wel uit als Troapel.

Het dorp is gebouwd bij het 13e-eeuwse klooster Ter Apel en ligt op een kruispunt van diverse kanalen. Er wonen 8.875 inwoners (2019), een getal dat de afgelopen jaren een lichte groei liet zien.

Voorzieningen in Ter Apel

Als woonplaats is Ter Apel ook vandaag de dag uitermate aantrekkelijk. Een uitgebreid winkelaanbod voorziet in alle wensen: of het nu gaat om praktische aankopen bij de HEMA, verrassende modezaken of dagelijkse boodschappen bij één van de vier supermarkten: Ter Apel heeft het allemaal.

Ook voor een lekker hapje eten of een drankje rond borreltijd kun je goed in Ter Apel terecht. In de zomer bruist het centrum van activiteit op straat, terwijl je ’s winters in diverse gelegenheden heerlijk kunt dineren.

Actieve sportverenigingen en een brede keuze aan basisscholen maken Ter Apel een perfect vestigingsplaats voor opgroeiende gezinnen.

Vervoer van en naar Ter Apel

Openbaar vervoer
In de eerste decennia van de twintigste eeuw was Ter Apel aangesloten op diverse spoorwegen. Zelfs vandaag de dag zijn de aardebanen nog terug te vinden in de omliggende bossen. Tegenwoordig heeft Ter Apel uitstekende connecties met het openbaar vervoer, met de bussen van Qbuzz sta je in mum van tijd in Vlagtwedde, Emmen of Stadskanaal.

Met de auto van en naar Emmen
Ook met de auto ben je vlot op weg met aansluitingen op de N366, N364 en N391. Hadden we al gezegd dat je binnen enkele minuten over de Duitse A31 vliegt?

Gratis parkeren in Emmen
In Ter Apel vind je volop parkeergelegenheid. In de woonwijken hoef je je geen zorgen te maken of je wel een plekje vindt, noch over parkeerkosten: er is volop plek, en parkeren is overal gratis. In het centrum worden weggebruikers aangemoedigd om bewust met de beschikbare parkeerruimte om te gaan, daarom is dit gebied een “blauwe zone”. Met een parkeerschijf geef je je aankomsttijd aan, hierna kun je gratis parkeren.

Natuur in Ter Apel

Gelegen in de polders, op het kruispunt van Groningen, Drenthe en nabij de Duitse grens, weet Ter Apel te verrassen met een sprankelend natuuraanbod. Het Pronkjewailpad heeft niet voor niets een stempelpost in Ter Apel. Het bos achter het klooster staat bekend om haar schoonheid en is dé plek voor een ontspannen en inspirerende wandeling.

Over het Ruiten Aa-kanaal is een kabelbaan gespannen: een gratis ritje in de gondel is een leuke onderbreking tijdens een gezinswandeling.

In het EcoDorp in Ter Apel wordt geëxperimenteerd met duurzaamheid, veerkracht en samenvoorzienendheid. In diverse werkgroepen wordt gewerkt aan diverse duurzaamheidsthema’s. De kennis hiervan komt misschien wel heel goed van pas bij een aanstaande verhuizing!

Woningen in Ter Apel

Het woningaanbod in Ter Apel is gevarieerd: in alle prijsklassen vind je een gemêleerd aanbod. Of je nu voor een startersappartement gaat, of op zoek bent naar een luxe herenhuis, de kans is groot dat je hiervoor slaagt in Ter Apel.

Je kunt hierbij kiezen voor een plekje in tegen het levendige centrum aan, vlakbij de aantrekkelijke kades. Maar het zijn misschien wel de achtergelegen woonwijken waar je verrast wordt door de rust en ruimte.

Altijd prettig om te weten, is dat de WOZ-waarde al vijf jaar aan een stevige opmars bezig is: huizen stijgen steeds weer in waarde.

Huizenzoeker

Het aanbod varieert regelmatig. Je kunt automatisch een mailtje ontvangen zodra er een nieuw huis in Ter Apel te koop komt. Het enige dat je hoeft te doen is je e-mail adres opgeven. Uiteraard kun je je op ieder moment uitschrijven.

Persoonlijk contact