Waarom wil je een huis kopen in Borger?

Het gezellige dorp Borger oefent een grote aantrekkingskracht uit op toeristen en bezoekers uit de regio. En geef ze eens ongelijk! Nederlands grootste hunebed bevindt zich Borger, tezamen met het Hunebedcentrum. Daarnaast kenmerkt Borger zich door een aantrekkelijk aanbod van winkels, horeca en een spetterend cultuurpodium.

Voorzieningen in Borger

We zeiden het al: Borger heeft uitstekende voorzieningen! Een aantrekkelijk horeca-aanbod zorgt ervoor dat je voor elke gelegenheid terecht kunt in het leuke centrum van Borger. Dineren uit verschillende keukens, een overheerlijk gebakje of even lekker borrelen na een verfrissende dag in de buitenlucht: het kan in Borger!

Uiteraard kun je voor de dagelijke boodschappen terecht in de supermarkten van Borger, maar dat niet alleen! Kaas en delicatessen, huishoudelijke artikelen, bouwmarkten en een meubelzaak: samen maken zij Borger tot de aantrekkelijke kern die al bijna 5.000 inwoners binnen zijn dorpsgrenzen mag rekenen.

Sporthal de Koel herbergt legio sportverenigingen, terwijl ruim voorzien is in zowel basisonderwijs (openbaar en christelijk) als voortgezet onderwijs door het Esdal college.

Vervoer van en naar Borger

Openbaar vervoer
Borger wordt zeer goed ontsloten door regelmatige busverbindingen. Qliner lijn 300 rijdt zowel naar Groningen als Emmen, terwijl diverse lokale en regionale buslijnen ervoor zorgen dat je makkelijk naar de omliggende grotere en kleinere plaatsen rijdt.

Met de auto van en naar Emmen
Vanuit het centrum van Borger rijd je zo de N34 op, zodat je in no-time de stadscentra van Groningen of Emmen inrijdt.

Gratis parkeren in Emmen
Parkeren in Borger is gratis. Je bent echter niet de enige die op het aantrekkelijke winkelaanbod afkomt. Daarom heeft de gemeente besloten om het centrum van Borger aan te wijzen als zogenaame blauwe zone. Je dient hier een parkeerschijf te gebruiken om je starttijd aan te geven. Hierna kun je twee uur probleemloos en helemaal gratis parkeren.

Natuur in Borger

Borger staat niet alleen bekend om het aantrekkelijke centrum, maar net zozeer om zijn prachtige ligging. Niet voor niets hebben zowel Landal als Roompot vakantieparken nabij Borger gebouwd: het gebied lijkt wel gemaakt voor recreatie!

In het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer waan je je één met de bomen: op eenzame hoogte loop je met je gezin over een stalen constructie, op gelijke hoogte met eekhoorns en nestelende vogels. De ligging van Borger in Geopark de Hondsrug garandeert een aantrekkelijke omgeving met afwisselend bossen, vennen en heiden. Even een frisse neus halen is dus geen probleem!

In het Oertijdpark bij het Hunebedcentrum in Borger waan je je in het Drenthe van 150.000 jaar geleden. Hele andere tijden, waarin wij makelaars overigens weinig te vertellen hadden over een woning: op een gezellig houtvuur na, hadden huizen nog absoluut geen voorzieningen!

Ben je benieuwd naar het Boomkroonpad? Meer informatie over het Buitencentrum vind je op:

https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/hondsrug/buitencentrum

 

Ben je benieuwd naar het Hunebedcentrum en het Oertijdpark? Op de website vind je meer informatie:

https://www.hunebedcentrum.eu/

Woningen in Exloo

Het woningaanbod in Exloo wordt gekenmerkt door ruime, aantrekkelijke woningen met royale percelen. Het gehele dorp, en daarmee ook de nieuwbouwwijken, zijn zeer ruim opgezet, zodat de natuurwaarden van Exloo gehandhaafd blijven.

Naast de royale objecten worden er met enige regelmaat toegankelijkere woningen aangeboden. Deze zijn echter schaars en zijn vaak zeer snel verkocht!

Huizenzoeker

Het aanbod varieert regelmatig. Je kunt automatisch een mailtje ontvangen zodra er een nieuw huis in Borger te koop komt. Het enige dat je hoeft te doen is je e-mail adres opgeven. Uiteraard kun je je op ieder moment uitschrijven.

Persoonlijk contact