Mijn favorieten

Verhuurbemiddeling

Je wilt je woning(en) verhuren. Hier komt veel bij kijken, want je doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving. Welke huur kunt je vragen? Waar moet je rekening mee houden?

Wij zijn  lid van NVM. Dit is niet alleen het kwaliteitsmerk voor de koopwoningmarkt, maar ook voor de huurwoningmarkt. Daarom stelt de NVM hoge eisen aan de kwaliteit van de dienstverlening die haar leden verstrekken. Samen gaan we aan de slag om je woning zo goed mogelijk in de markt te zetten.

Loop daarom eens bij ons binnen. In een vrijblijvend gesprek kunnen we je de mogelijkheden uiteenzetten. Ook voor tijdelijke verhuur.

Graag verzorgen we de bemiddeling van jouw te verhuren woning. We hebben veel vraag naar huurwoningen!

Je woning verhuren in 4 stappen:

Stap 1: Het aanbieden van de woning

Samen bespreken we de woning die je wilt verhuren. De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden genoteerd en je geeft aan welke eisen je stelt aan de potentiële huurder. Het energielabel is verplicht als je je huis gaat verhuren.

Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. Als geen ander zijn wij op de hoogte van de markt en kunnen voor jou een reële maximaal haalbare huurprijs vaststellen. Zo kan jouw huurwoning uitgebreid en met alle kenmerken op funda.nl worden geplaatst.

Stap 2: De bezichtiging

De gegevens van je pand zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Ook is gekeken naar de eisen die je zelf stelt aan potentiële huurders. Komt dit met elkaar overeen, dan worden geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd om de woning te bezichtigen.

De bezichtiging biedt ons een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist jouw woning. En waar aanvullende vragen liggen. Na de bezichtiging brengen we altijd verslag aan je uit over het resultaat.

Stap 3: De acceptatie

Er wordt zorgvuldig gekeken naar jouw eisen en wensen, want je neemt uiteindelijk zelf de beslissing of je in zee gaat met de huurder. Wij werken met de NVM Woontoets. Je toekomstige huurder wordt in dat geval gescreend op kredietwaardigheid, identiteit, enz, enz.

Besluit je de kandidaat-huurder te accepteren? En besluit de kandidaat-huurder jouw woning te accepteren? Dan komt er een belangrijke taak voor ons en kunnen we verder in het traject.

Wij controleren samen met de kandidaat-huurder de woning en stellen eventueel een inspectierapport op. Zo heb je beide meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Gaat de kandidaat-huurder akkoord, dan wordt een lijst opgesteld met over te nemen zaken. Bijvoorbeeld een vloer of gordijnrails. Wij kunnen je hier in ondersteunen.

Stap 4: De huurovereenkomst

Voor huurovereenkomsten nemen we over het algemeen het meest recente contract van de ‘Raad voor onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. In de huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen.

Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt middels de toelichting op de overeenkomst uitgebreid geïnformeerd over hun rechten en plichten. Zo komen de huurder en jij niet voor verrassingen te staan.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring