Omschrijving

VOORMALIG SUPERMARKT KLIPHUIS

Voor velen uit de regio is het pand van ‘Supermarkt Kliphuis’ een begrip, ben jij diegene die opzoek is naar dit unieke plekje? Het geheel is gelegen op een perceel van ca. 1382m2 eigen grond en heeft vele gebruiksmogelijkheden, ben jij iemand met een duidelijke visie? Dan kan dit plekje erg geschikt zijn voor jou!

Het woon-/winkelpand aan het Noorderdiep 542 in Nieuw-Buinen is een omstreeks 1900 gebouwd. Het pand is gebouwd in een traditioneel ambachtelijke stijl en met gebruikmaking van elementen uit de zogenaamde chaletstijl.

Het gebouw bestaat uit twee delen. Het voorhuis, gelegen langs het Noorderdiep, is in gebruik als woonhuis. Het achterste gedeelte, gelegen langs de Verlengde Dwarskade, werd voorheen gebruikt als supermarkt. De laatste jaren is het meer gebruikt als opslag ruimte. Het pand heeft een markante en ,vroeger strategisch gelegen, hoeklocatie.

Het woonhuis heeft de oorspronkelijke ingang aan het Noorderdiep, hierachter vind je nu direct de woonkamer.

‘Supermarkt Kliphuis‘ had vroeger zijn entree aan de Verlengde Dwarskade, op dit moment is dit deel in gebruik als voormalige bergruimte.

De indeling is als volgt:

Je betreed het pand via de achterzijde, hier vind je een lange hal met toegang tot de diverse vertrekken.

Aan de linkerzijde vind je eerst een bergruimte en vervolgens de doorgang naar de woonkeuken en het voormalige woonhuis. De woonkeuken is voorzien van een aanbouwkeuken en doorgang naar de voormalige winkelruimte.

Via de woonkeuken bereik je de woonkamer welke uitzicht geeft op de kruising van Noorderdiep- Dwarsdiep- Industrieweg. De woonkamer heeft nog prachtige oude elementen, welke uitstekend bewaard zijn gebleven.

Daarnaast is er een doucheruimte met toilet op de begane grond.

Aan de rechter zijde van de hal vind je de voormalige supermarkt met achter aangebouwd magazijn. De supermarkt heeft diverse authentieke elementen, welke uitstekend bewaard zijn gebleven.

Tevens is er een verdieping. Deze verdieping is te bereiken middels een vaste trap. Hier vind je diverse bergruimtes en 4 slaapkamers.

BELANGRIJK:

Het pand is erkend als een provinciaal monument onder meer vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarde. De winkel is een typisch voorbeeld van een veenkoloniaal bedrijf uit het begin van de 20e eeuw. Ook de toegepaste bouwstijl, traditioneel ambachtelijk gemengd met elementen uit de chaletstijl, de esthetische kwaliteiten en de beeldbepalende ligging speelden mee bij de toewijzing tot provinciaal monument. Het gebouw is vrij gaaf bewaard gebleven en is redelijk zeldzaam in de provincie Drenthe.

Verdere informatie:

- Het pand heeft als bestemming ‘GEMENGD’ en is aangemerkt als ‘Provinciaal monument’. Voor gebruiksmogelijkheden en verbouwmogelijkheden dient u contact op te nemen met het bevoegd gezag;

- Het geheel is gelegen op een perceel van 1382m2 eigen grond.

- Het geheel is omstreeks 1900 gebouwd;

- Het pand wordt verkocht ‘As is, where is’;

- Er zijn geen plattegronden aanwezig én het pand is niet ingemeten. Alle genoemde maten zijn indicatief;

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs
€ 250.000 k.k.
Vraagprijs per m2
€ 833
Aangeboden sinds
24-08-2023
Status
BESCHIKBAAR
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Herenhuis, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Oppervlakte en inhoud
Wonen
300 m2
Overige inpandige ruimte
115 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
0 m2
Perceel
1382 m2
Inhoud
800 m3
Indeling
Aantal kamers
6 (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2
Energie
Energielabel
G
Kadastrale gegevens
Borger | 8348
Oppervlakte
1382 m2
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Buitenruimte
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin
Achtertuin
750 m2 (25 meter diep en 30 meter breed)
Ligging
ZUIDWEST

Foto'sLocatie