Bent u met uw auto betrokken bij een ongeval of aanrijding? Dan vult u altijd een schadeformulier in samen met de tegenpartij. U vult het schadeformulier ook in bij schade door een onbekende tegenpartij of door een dier waarvan de eigenaar onbekend is. U gebruikt hiervoor in Nederland en in het buitenland het Europees Schadeformulier. Uw verzekeringsmaatschappij en de verzekeraar van de tegenpartij hebben deze informatie nodig voor de afhandeling van de schade. Het invullen en ondertekenen van het schadeformulier betekent niet dat u of de tegenpartij schuld erkent. U geeft alleen de feitelijke situatie aan.

Download hier het Europees schade formulier en stuur het zsm ingevuld naar ons op.

Tips bij het invullen van een schadeformulier

  • Vul de voorkant van het schadeformulier samen met de tegenpartij in. U kunt de gegevens van u beiden op 1 formulier kwijt.
  • Lees eerst goed de instructies op het formulier voordat u begint met invullen. Maak ook eerst een proefschets van de situatie voordat u deze invult bij vraag 13.
  • Vul de gegevens (naam en adres) van eventuele getuigen in bij vraag 5 op het formulier. Dit kunnen ook familieleden of passagiers zijn.
  • Controleer of u én de tegenpartij het schadeformulier hebben ondertekend.
  • Nadat alles is ingevuld, inclusief handtekeningen, kunt u het originele formulier in tweeën splitsen. Zo hebt u beiden een eigen exemplaar. Hebt u een geprinte versie? Dan moet u beiden het formulier 2 keer invullen.
  • De vragen op de achterkant kunt u thuis beantwoorden. Deze gegevens heeft uw verzekeraar nodig voor de administratie en voor de schadeafhandeling.
  • Maak een kopie van het formulier voor uw eigen administratie.
  • Stuur het formulier zo snel mogelijk op naar uw verzekeraar.

Heeft u een andere schade? Bijvoorbeeld aan uw inboedel of heeft u glasbreuk? Meld dit dan zo snel mogelijk bij ons via verzekering@erdman.nl of bel 0599-582000.

Vul al vast het schade aangifte formulier in. Dit formulier kunt u hier downloaden.